‘1 Eylül itibariyle dershanecilik yok’ Post-dershane dönemi başlıyor

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin dershanelerle ilgili duruma son noktayı koydu: 1 Eylül itibariyle dershanecilik faaliyeti yapan kalmayacak. Kanuni olarak dershane diye bir kurum artık yok.

Dershanelerin dönüşümü süreci
Dershanelerin dönüşümü sürecinde aktif rol alan MEB Bakan ve Yetkilileri ve özel öğretim sektör temsilcileri

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, 1 Eylül’e kadar dershanecilik faaliyeti yürütecek kurumların neredeyse tamamının temel lise ya da özel öğretim kursuna dönüşmek için süreci takip ettiğini anlattı. Dönüşüm için başvurmayan ve süreci olumsuzlayan kişilerin Paralel Yapı’nın dershane ve medya organları olduğunu söyleyen Tekin sözlerini şöyle konuştu: “1 Eylül’den itibaren dershanecilik faaliyeti yapan bir kurumumuz kalmayacak. Bunlardan özel öğretim kurumu ya da herhangi bir özel okula dönüşmek isteyen dershanecilere gereken kolaylığı yapacağız. Ama onun dışındakiler faaliyetlerine devam edemezler. Vatandaşlarımıza söylüyorum, kesinlikle bu tür sahtekarlık yapan, yasaya karşı hile yollarına başvuran insanlara itibar etmeyin, herhangi bir taahhüt altına girmeyin. Mutlaka il ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüze danışın. Kanuni dayanağı olan dershane diye bir kurum artık yok.”

PARALEL’İN OPERASYONU

Tekin, özel öğretim kurumları ve özel okullarda yapılan denetimlere ilişkin Paralel Yapı’nın algı operasyonu yürüttüğünü belirterek, “Bu kesinlikle sadece bir gruba yönelik baskın niteliğinde uygulama değildir. Rutin, kanunun, yönetmeliğimizin, yönergelerimizin, amir hükümleri doğrultusunda denetimlerin yapılmasıdır. Kimsenin rahatsız olmasını gerektiren durum yok. Son günlerde bu kadar gündeme getirilmesi de çok anlamlı. Kaostan kendilerine çıkar elde etmek isteyen gruplar, bunu, bu şekilde kendi medyalarında kullanılan bir malzeme haline dönüştürdü” dedi. Tekin, “Kapatma kararı verilen kurumlar var. Bunların gerekçelerine bakıldığı zaman, mesela kira kontratı yok, yerleşim planında bize sormadan değişiklik yapılmış ya da izinsiz eleman çalıştırılıyor” diye konuştu.

Kaynak: Sabah


Hürriyet “Temel lise karışık” diye bir başlıkla dershanelerin sonunu haberleştirmiş, Hürriyetin haberi ile ilgili bir kritiği görmek için tıklayın!

Dershane sonrası dönem ve dershanelerin kapanış süreci ile ilgili bir değerlendirme için tıklayın!

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+
Açık Lise sınavlarına hazırlanmanın en kolay hali: AçıkTercih AÖL Test Çöz!

Mobil Uygulamamızı İNDİRİN! AÖL Yeni Müfredat Çıkmış Sınav Sorularını Çözün!


Etiketler: ,
Eklenme Tarihi: 31 Ağustos 2015

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın