Açık Lise 2018-2019 İlk Defa Kayıtları Ek Sınav Arasından Sonra Devam Edecek: Ne zaman, nerede, nasıl, kaç lira?

Açık Öğretim Lisesi 2018-2019 1. dönem ilk kayıt ve yeni kayıt işlemleri Ek Sınav başvurularının yapılacağı 11-18 Eylül Tarihleri arasından sonra devam edecek. Peki, açık lise ilk kayıtları yeniden ne zaman başlayacak? Kimler açık liseye kayıt yaptırabilir? Kayıt işlemleri için son gün ne zaman? Telafi kayıt tarihleri ne zaman? Kayıt ücreti kaç lira? Kimler kayıt ücreti yatıracak? Kayıt ücreti nereden yatırılacak? Sorularını cevaplarını Kayıt Kılavuzundan cevaplıyoruz:…



Açık Lise Kayıt Tarihleri 2019 2020

Açık Lise Kayıt Tarihleri 2019 2020 ne zaman? Açık Lise ilk defa kayıt yaptıracaklar için kayıtlar ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek? Açık Lise Kayıt Tarihleri 2019 2020

Açık Lise Kayıt Başvuru Tarihleri

Açık Öğretim Lisesi 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem İlk Kayıt Başvuru Tarihleri: 3 – 21 Eylül 2018

Açık Öğretim Lisesi 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Mazeretli İlk Kayıt Başvuru Tarihleri: 22 – 28 Eylül 2018

Dikkat:

Ek sınav başvurularının yapılacağı 11-18 Eylül 2018 tarihleri arasında İLK KAYIT İŞLEMİ YAPILMAYACAKTIR.

Açık Lise ilk kayıtları 19 Eylül’den itibaren yeniden başlayacak!

Açık Lise Kayıt Başvuru Yeri

İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri,



Açık Lise Kayıt Ücreti: İlk Kayıt Sınav Bedeli

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “Sınav Bedelini” ödemek zorundadır. 2018 yılında, bir dönem için İlk Kayıt Sınav Bedeli; 30 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.)

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası,  Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Bedeli), 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir.

İlk kayıt Sınav Ücreti harici 10 TL ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.

İlk kayıt için yatırılan Sınav Ücreti ödendiği sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın gerçekleşmesini engeller. Bunun için Sınav Bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz.

İlk Kayıt Sınav Bedelini Aşağıdaki Şekillerde Yatırabilirsiniz:

Tüm ödeme kanallarından yapılacak ödemelerde adayların katılacağı ilgili sınavın adıyla ücret yatırmaları gerekmektedir.

  • https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile ilk kayıt sınav bedelini yatırabilirsiniz.
  • C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının internet bankacılığını kullanarak ilk kayıt sınav bedelini yatırabilirsiniz.

Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen telefon numarasının mümkün olduğunca adaya ait olması ve doğru telefon numarası bildirilmesi zorunludur.

  • İlk kayıt sınav bedeli anlaşmalı bankaların ATM’lerinde yatırılmaktadır. ATM’lerden yatıracağınız ücretin mutlaka Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt sınav bedeli olarak yatırıldığına dikkat

AÖL Bankamatikten Para Yatırılırken İzlenecek Adımlar

  1. GİRİŞ tuşuna basınız.
  2. Dil seçeneklerinden TÜRKÇE tuşuna basınız.
  3. Ana sayfadan ÖDEME İŞLEMLERİ tuşuna basınız.
  4. EĞİTİM ÖDEMELERİ tuşuna basınız.
  5. Karşınıza gelen seçeneklerden “MEB ÖDEMELERİ” ni seçiniz.
  6. Ödeme yapmak istediğiniz sınav türünü seçiniz:AÇIK ÖĞRETİM KURUMLARI (LİSELER/ORTAOKUL) İLK KAYIT/KAYIT YENİLEME
  7. ATM tuşları yardımıyla C. KİMLİK NUMARANIZI girin ve GİRİŞ tuşuna basınız.
  8. Yatıracağınız 30TL’yi düzgün biçimde hazırlayın ve DEVAM tuşuna basınız.
  9. Paranızı ekranda gösterildiği şekilde bölmeye yerleştirin ve GİRİŞ tuşuna basınız.
  10. Para tanımlama işlemi için lütfen bekleyiniz.
  11. Yatırdığınız tutarla ekrandaki tutarı karşılaştırıp kabul edilen tutarı onaylamak için DEVAM tuşuna basınız.
  12. Ekranda görünen bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra onay için EVET tuşuna basınız.
  13. Paranız yatırılırken lütfen ATM’den ayrılmayınız.
  14. İşleminiz tamamlandıktan sonra makbuzunuzu almayı unutmayınız.

Dikkat:

  • Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu öğrencilerimizden T.C. Kimlik Numarası olmayanların ilk kayıt işlemlerini yaptırabilmeleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından verilen yabancı kimlik numarasını almaları gerekmektedir.

Dikkat:

  • T.C. Kimlik Numarası almak zorunda olmayan kişilerin Sınav Ücretini ödeyebilmek için, kayıt yaptıracakları okul/cezaevi öğretmeni aracılığıyla Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne, 0 312 213 01 75 numaralı faks ile veya aciklise@meb.gov.tr mail adresi ile ulaşmaları gerekmektedir. Bu öğrencilere Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından sınav bedellerini ödeyebilecekleri banka hesap numarası verilecektir.

Dikkat:

  • Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci; mezun oluncaya kadar sınava girmek istediği her dönem iş takviminde belirlenen tarihler arasında kaydını yenileyerek derslerini seçmek zorundadır. (Ortaokul veya ilköğretim okulu mezunu olarak kayıt yaptıran öğrencilerin ilk kayıt yaptırdıkları dönemin ders seçimi Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden otomatik olarak yapılacaktır.)

Açık Öğretim Lisesi Kayıt İşlemleri

  • Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, 18 yaşını doldurmamış olanların velileri ile birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise zorunlu durumlar dışında bizzat kendilerinin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir.
  • Açık Öğretim Lisesine kayıtlarda yaş sınırlaması bulunmamaktadır.

Açık Öğretim Lisesine Kimler Başvurabilir?




– İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar,

– Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar,

– Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar,

– Bir yükseköğretim kurumunda ayrılan veya mezun olanlar,

– Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Millî Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, yukarıdaki (a), (b), (c) ve (ç) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi almış olanlar,

başvurabilir.

Dikkat:

  • Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinden Açık Öğretim Lisesine I. ve II. dönem ilk kayıt ve I. II. ve III. dönem kayıt yenileme dönemlerinde geçiş yapılabilmektedir. Açık Öğretim Lisesinden, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesine geçişler ise sadece I. dönem ilk kayıt tarihleri arasında yapılmaktadır.

İlk Kayıt İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden;

İlköğretimi tamamlayanlar, Ortaöğretim kurumlarının ara sınıflarından ayrılanlar, Ortaöğretim kurumlarından/bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar ile bir yükseköğretim kurumunda ayrılanlardan;

  • Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
  • T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir.

Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir. (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafından imzalanacaktır).

Dikkat:

  • Açık İlköğretim Okulu, Açık Öğretim Ortaokulu, Mesleki Açık Öğretim lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip lisesinden mezun olan öğrencilerden, sistem üzerinde söz konusu okuldan mezun olduğu görülenlerin kayıtları alınırken herhangi bir mezuniyet belgesi istenmeyecektir. Ancak mezuniyet belgesi ile müracaat eden öğrencilerin belgeleri alınarak sisteme tarandıktan sonra dosyasına konulacaktır.

Dikkat:

  • Kayıt alınırken mezun olduğu ortaokul/ilköğretim okulu belli olmayanlar ile örgün eğitimde geçtiği/okuduğu sınıflardaki görmüş olduğu derslere ait notlarında eksiklik olan öğrencilerden bu eksikleri tamamlatılacaktır. Bu belgeler teslim alınarak sisteme taranacaktır. (Örneğin: e-okul sisteminde, 2. sınıf notu olup, 1. sınıf notu olmayanların 1. sınıf notları istenerek kayıt yapılacaktır.)

e-Okulda Kaydı Olmayan Öğrencilerden;

İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrencilerden;

  • C. Kimlik Numarasını gösteren belge,
  • Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5×6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,
  • İlköğretim okulu  veya  ortaokul diplomasının aslı     (diploması kayıp olanlardan Diploma Kayıt Örneğinin aslı)

istenir.

Ortaöğretim Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrencilerden;

  • TC. Kimlik Numarasını gösteren belge,
  • Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5×6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,
  • Tasdikname/tasdikname kayıp belgesinin ve ekinde okuduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı/onaylı örneği,
  • TC. Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı,

Ortaöğretim Kurumlarından/Bir Yükseköğretim Kurumundan Mezun Olanlar İle Bir Yükseköğretim Kurumundan Ayrılanlardan;

  • TC. Kimlik Numarasını gösteren belge,
  • Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5×6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,
  • Ortaöğretim diplomanın/diploma kayıp belgesinin onaylı örneği ve ekinde okuduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı/onaylı örneği,
  • TC. Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı,

Dikkat:

  • Öğrencinin tasdikname/tasdikname kayıp belgesinde sınıfı, okuduğu sınıflardaki notları, DAHA ÖNCE MEZUN OLDUĞU OKUL ortaokul/ilköğretim okulunun isminin ve varsa sorumlu olduğu derslerin mutlaka yazması gerekmektedir. Bu bilgilerden biri yazmıyor ise eksik olan bilgiyi tamamlayacak ayrıca bir belgenin olması gerekmektedir. Belge ve bilgileri tam olmayan öğrencilerin kayıtları alınmayacaktır.

Dikkat:

  • Tasdiknamenin ekinde olması gereken not döküm belgesinin aslının temin edilememesi durumunda, notları gösteren belgelerin onaylı sureti kabul edilecektir.

Dikkat:

  • Öğrencilerin tasdiknamede yer alan bilgilerinin sisteme işlenmesinden veri girişlerini yapan kişi sorumludur.

 

Yurt Dışında Öğrenim Görmüş Olan Öğrencilerden;

  • TC. Kimlik Numarasını gösteren belge,
  • Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5×6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,
  • Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Millî Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden “Açık Öğretim Lisesine Kimler Başvurabilir” başlığı altında yer alan (a), (b), (c) ve (ç) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesinin aslı, (Karneler denklik belgesi yerine geçmez.) denklik belgesini kaybedenler, denklik belgesini düzenleyen kurum tarafından “aslı gibidir” yapılmış denklik belgesi ile müracaat
  • TC. kimlik     numarası     olmayanlardan,     ilk     kayıt    ücretinin     yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı,

istenir.

Açık Öğretim Lisesinden Tasdikname Alarak Ayrılan Öğrencilerden (Tasdiknameli Form C işlemi);

  • TC. Kimlik Numarasını gösteren belge,
  • Açık Öğretim Lisesinden alınan tasdikname veya tasdikname kayıp belgesinin aslı,
  • TC kimlik     numarası     olmayanlardan     ilk     kayıt     bedelinin     yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı,
    istenir.

Mesleki Açık Öğretim Lisesinden Tasdikname Almış Öğrencilerden (Tasdiknameli Form C işlemi);

  • TC. Kimlik Numarasını gösteren belge,
  • Mesleki Açık Öğretim Lisesinden aldığı tasdikname veya tasdikname kayıp belgesinin aslı,
  • Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
  • TC Kimlik     Numarası     olmayanlardan     ilk     kayıt    bedelinin     yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı

istenir.

Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname almış veya halen kayıtlı olan öğrencilerden, Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırmak isteyenler; öncelikle il ve ilçelerde bulunan Mesleki Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerini yürüten Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine müracaat ederek sistem üzerinden öğrencilik durumunun “Aktif” hale getirilmesini sağlayacaktır. (Tasdiknameli Form C işlemi tamamlandıktan sonra) Belgenin aslı ile Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerini yürüten Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek geçiş dilekçelerini vereceklerdir. Bu öğrencilerin dosyaları kayıtlı oldukları okullardan istenecek ve sistemden de dosya nakli gerçekleştirilecektir. Ancak dosyası Mesleki Açık Öğretim Lisesi (Ankara) Müdürlüğü arşivinde olan öğrencilerin belgeleri dosyasına konulmak üzere Müdürlüğümüze (Ankara) gönderilecektir.

Açık Öğretim Lisesinde Kayıtlı Ancak T.C. Kimlik Numarası Sistemde Olmayan Öğrencilerin Başvuruları;

2003 yılı öncesi Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırmış, bu tarihten sonra hiç kayıt yenilememiş ve halen öğrencilik durumu “Silik” olan öğrencilerin T.C. Kimlik Numaraları Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sisteminde kayıtlı olmayabilir. Bu öğrencilerimizin öncelikle durumlarını anlatan bir dilekçeyi ve T.C. Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanı fotokopisini tek sayfada olacak şekilde 0 312 213 01 75’e faks ya da aciklise@meb.gov.tr adresine e-posta göndermeleri gerekmektedir. Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemine T.C. kimlik numarası eklenen öğrenciler kayıt yenileyebilecektir.

 

İlk Kayıt Şartlarına Ait Açıklamalar

Açık Öğretim Liselerinde Kullanılan Terimler;

*Ön Kayıt Öğrenci: İlk kayıt yaptıran kaydı kesinleşmemiş öğrenci,

*Aktif Öğrenci: İlk kayıt olan veya kaydını süresinde yenileyen öğrenci,

*Donuk Öğrenci: Kaydını bir kez yenilemeyen öğrenci,

*Silik Öğrenci: Üst üste en az iki kez kaydını yenilemeyen öğrenci,

*Mezuniyet İncelemesinde Olan Öğrenci: Mezuniyet aşamasına gelmiş kayıt evrakı incelenecek öğrenci.

 

Denklik İşlemleri;

Denklik belgesi ile Açık Öğretim Lisesine kayıt için başvuran öğrencilerin denklik belgesinde belirtilen düzeylere göre kaydı yapılır.

Yurtdışında öğrenim gören öğrencilerin denklik işlemleri;

  1. Yurtdışındaki okullardan alınmış olan karne veya öğrenim belgelerinin, ülkemizde hangi okullara ve bu okulların hangi sınıflara ya da dönemine denk olduğunun ilgili kurumlardan (İl Millî Eğitim Müdürlükleri, Eğitim Müşavirlikleri, Eğitim Ataşelikleri) denkliğinin yaptırılması
  2. Denklik Belgesi ile Açık Öğretim Lisesine kayıt için başvuran öğrencinin denklik belgesinde belirtilen düzeylerine göre ortaokul mezunu, ilköğretim okulu mezunu, ortaöğretim okulu mezunu veya ara sınıf öğrencisi olarak kaydı yapılır.

 

Kimlerden Sınav Bedeli Alınmaz?

  1. 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında şehit olanların eş ve çocuklarından, aynı mücadelede gazi olanlar ile eş ve çocuklarından,
  2. Şehitlerin eş, çocuk, kardeş, anne ve babasından, gazilerin ise kendisi ile eş, çocuk, anne ve babasından,
  3. Vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlananlar ile İstiklâl Madalyası verilmiş olanlardan,
  4. Mahkeme kararıyla eğitim tedbiri verilenlerden,
  5. Cezaevinde tutuklu veya hükümlü olanlardan,

durumlarını belgelendirmek şartıyla ilk kayıt sınav bedeli alınmayacaktır. Söz konusu  belgelerin   fotokopileri  alınacak  ve  üzerine       “aslı gibidir” ibaresi yazılarak tarandıktan sonra öğrenci dosyasına konulacaktır.

Kayıt Başvurusunun Geçersiz Olduğu Durumlar;

  1. Sınav Bedeli ödenmemiş ise,
  2. Sınav Bedeli ödenmiş ancak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne kayıt için başvurmamışsa,
  3. Kayıt için istenen belgeler ile belgelerde yazması gerek bilgilerde eksiklik var ise,
  4. Sınav Bedelinden muaf olan öğrenciler muafiyet belgelerini teslim etmemişse,

bu öğrencilerin kayıtları kabul edilmez. Eksik belge veya bilgi olmasına rağmen kaydı alınmış ise bu öğrencilerin kayıtları silinir. Kaydı alan kurum tarafından alınmış olan belge var ise bu belgeler iade edilir.

Askerlik Ertelemesi;




Askerlik kanununda (1111 – 35 /c) yapılan değişiklikle Açık Öğretim Lisesi öğrencilerine askerlik tecil (erteleme) hakkı verilmiştir. Askerlik çağındaki öğrencilerimiz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünden alacakları onaylı “Ek-C 2” formuyla askerlik şubelerine tecil (erteleme) başvurusunda bulunabilirler.

Dikkat:

  • Öğrencilik durumu “Aktif”, “Donuk” ve “Silik” konumdaki öğrencilere C2 belgesi düzenlenebilir. Ancak belgenin kabulü Askerlik Şubelerinin sorumluluğundadır.

Kaynak ve diğer sorularınızın cevapları için:

İlk Kayıt Kılavuzunu indirin!…

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+
Açık Lise sınavlarına hazırlanmanın en kolay hali: AçıkTercih AÖL Test Çöz!

Mobil Uygulamamızı İNDİRİN! AÖL Yeni Müfredat Çıkmış Sınav Sorularını Çözün!


Etiketler: , , , , , ,
Eklenme Tarihi: 13 Eylül 2018

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın


Açık Lise 2018-2019 İlk Defa Kayıtları Ek Sınav Arasından Sonra Devam Edecek: Ne zaman, nerede, nasıl, kaç lira? (2 Yorum)

  1. HALK EĞİTİME PARA VERMEYİN !
    Arkadaşlar devletin bizden aldığı 30 tl dir halk eğitim şubelerine devlet tarafından zaten destek yapılıyor, bana gerçekten inanın 4 sınavdır sadece atm para yatırıyorum o sırayı beklemiyorum, ya olmazsa diye düşünmeyin size göstermelik fiş veriyorlar ama adınızı falan almıyorlar para ver yallah diyorlar bende şüpheleniyordum şubede çalışan bir tanıdığa sorduğumda vermesende olur havadan alıyorlar demişti ! Artık o paralar ceblerinemi giriyor başka bir yeremi bilemem ama Boş yerw para verip boş yere zaman kaybetmeyin !

    • Halk Eğitime para yatırmak özellikle basılı (matbu) kitap almak isteyenler için gerekli; onun dışında Halk Eğitime para yatırmadan da kayıt yenileme ve ders seçimi gibi işlerinizi yapabilirsiniz. Ancak Halk Eğitime verilen paraları cebe atma diye bir şey olamaz. Çünkü bu paralar sizden makbuz karşılığı alınan yani kaydı olan ve hesabı verilen paralardır. Halk Eğitim Merkezleri bu paraları bir hesapta toplayıp yine Saymanlıklar aracılığı ile Maliyeye aktarır. (Makbuz kesmeyip cebine atmaya kalkışan memurun memuriyeti yanar ki, 10 – 20 Lira için ya da bir kaç yüz lira için kimse kolay kolay bunu göze alamaz.)